Η αχανής Β’ Αθηνών και η ένοχη σιωπή των Κομμάτων

Η αχανής Β’ Αθηνών και η ένοχη σιωπή των Κομμάτων

enosi-dimarchon

Η αχανής Β’Αθηνών και η ένοχη σιωπή των Κομμάτων

Είναι κοινό πλέον μυστικό, ότι η σκανδαλώδης διατήρηση της εκλογικής Περιφέρειας των 1.500.000 ψηφοφόρων, είναι προϊόν μίας άτυπης συνένοχης σιωπής όλου του Κομματικού Συστήματος.

Μείζον θέμα, αφού παραβιάζει βασικά άρθρα του Συντάγματος αλλά νοθεύει και την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπευτική μας Δημοκρατία.
Ο «de facto» αποκλεισμός του «απλού πολίτη» από την διεκδίκηση έστω και με στοιχειώδεις δυνατότητες επιτυχίας, μιας θέσης στο Κοινοβούλιο, απέναντι στους «προβεβλημένους» ή τους «προβαλλόμενους» εκλεκτούς του κομματικού και του μιντιακού συστήματος, είναι γεγονός αυταπόδεικτο και αποδεδειγμένο.
Και τούτο διότι τα οικονομικά μεγέθη για την ελάχιστη έστω προσπάθεια γνωστοποίησης, σε 1.500.000 ψηφοφόρους, και μόνο ενός απλού βιογραφικού, αλλά κυρίως η μη δυνατότητα πρόσβασης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποθαρρύνουν κάθε άξιο, πλην όμως σώφρονα πολίτη, να εκτεθεί με υποψηφιότητα στις Βουλευτικές Εκλογές στην Περιφέρεια αυτή.

Αποτέλεσμα το πολιτικό προσωπικό επί δεκαετίες να βαλτώνει, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η δημοσιότητα κύριο πολλές φορές, κριτήριο επιλογής υποψηφίων, αποδεικνύεται μπούμεραγκ για την ποιότητα και την αξιοπιστία του Κοινοβουλίου και των εκπροσώπων του . Παράλληλα είναι βέβαιο ότι η διαφορετικότητα των προβλημάτων ετερογενών Δήμων αλλά και περιοχών εντός Δήμων (Γλυφάδα- Αγ.Βαρβάρα, Περιστέρι- Κηφισιά, Ψυχικό- Αιγάλεω, κ.ο.κ.), καθιστά την χρησιμότητα του βουλευτή της Β΄Αθηνών ως εκπροσώπου των τοπικών κοινωνιών, αμφίβολη.

– Τώρα λοιπόν που μιλάμε όλοι για την Αναγέννηση του Κράτους και των θεσμών.
-Τώρα που όλοι επαγγέλλονται Αξιοκρατία και Ανανέωση.
Ας δεσμευτούν Κόμματα και Υποψήφιοι με την ανάληψη της εξουσίας ή την συμμετοχή τους στο νέο Κοινοβούλιο, ότι αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο θα σταματήσει.
Η Περιφέρεια Αττικής να χωριστεί κατ’ελάχιστο σε 8 τουλάχιστον Εκλογικές Περιφέρειες (κατ’αντιστοιχία των Αντιπεριφερειών), με εκλογή αντίστοιχου αριθμού βουλευτών.

Έτσι ο ψηφοφόρος θα έχει την δυνατότητα να αξιολογεί με την δική του κρίση όλους τους υποψηφίους και όχι αυτούς που του πλασάρουν .

Έτσι θα επιβεβαιωθούν και όσοι εκλεγμένοι και εκ νέου υποψήφιοι πραγματικά αξίζουν, αφού θα έχουν άλλο υγιή ανταγωνισμό.

Έτσι θα μπει νέος αέρας σε ένα χώρο που ασφυκτιά και σίγουρα κανείς τουλάχιστον δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για την ποιότητα του, πλην λίγων φωτεινών εξαιρέσεων.

Π.Καμάρα,

Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

No comments